A Sameday Courier román futárszolgálat nyilvános

A romániai Sameday Courier futárszolgálati cég visszavonul a tözsdéről

 

Két éves tőzsdei tevékenység után, Sameday Courier futárszolgálat a többségi részvényesei, Octavian Bădescu és Lucian Baltaru megvásárolta a társaság 35.472 részvényét, amelyeket a Bukaresti Értéktőzsde AeRO piacán jegyeztek, ezzel véget vetve a társaság nyilvános vételi eljárásának.

A 35.472 részvény 10 lejes áron történő megvásárlásával meghaladták a társaság összes részvényének 95% -ának előírt minimális küszöböt, a BVB (Bukaresti Értéktőzsde) bejelentése szerint.

Az Octavian Bădescu, a Sameday Courier alapítója jelenleg a cég részvényeinek 68%-át birtokolja, a Sameday Courier, az első olyan román gazdasági társaság, amelynek részvényeit a Bukaresti Értéktőzsde AeRO piacán jegyezték és ugyancsak az első romániai futárszolgálati cég, amely jelen van a románia tőzsdén. Az ajánlattételi tájékoztatóban szereplő információk szerint Octavian Bădescu és Lucian Baltaru szándékoznak ismét a társaság egyetlen részvényeseivé válni, erre akkor kerül sor, ha a „kikiáltási” (squeeze-out) eljárás lezárul.

“Két éves tőzsdei jelenlét után azt mondhatjuk, hogy célkitűzéseink teljesültek: a cég “piaci” objektív árának meghatározását, növeltük a láthatóságát, a hitelességét, motiváltuk az alapítókat, a vezetést és az alkalmazottakat Azt hiszem, hogy a kisrészvényesek is – azon partnerek, akik ebben a 2 évbéne részvényeket várásoltak – elérték céljaikat, ezzel bizalmat szavaztak nekünk és amiért hálásak vagyunk. Évente jelentős hozammal részesültek az osztalékokból és most kihasználhatták az eladás lehetőségét, növelvén a jövedelmüket. “- mondta Octavian Bădescu, a cég alapítója,

A társaság tőkésítése elérte a 10 millió lejt, a részvényesek pedig 10 lej-t kaptak minden birtokolt részvényért, olyan feltételek közt, hogy a tőzsdei jegyzés időpontjában, 2015 februárjában a társaságot 7,5 lej/részvény áron jegyezték a tőzsde másodlagos piacán.

“Úgy gondoljuk, hogy a Sameday Courier teljes jelenléte a Bukaresti Értéktőzsdén (BVB) abszolút sikert jelent valamennyi érintett fél: a többségi részvényesek, maga a társaság, a kisebbségi részvényesek, illetve a tőkepiac a többi érintett szereplőis (ASF, BVB, tanácsadók, brókerek) számára is. Bebizonyosodott, hogy a tőzsdei fejlődésnek pozitív szerepe volt “- mondta Octavian Bădescu.