Meglepetés: az eMAG megvásárolja a román futárszolgáltatót, a Sameday Courier-t, 13,5 millió lej forgalmú üzletet

Meglepő tranzakció: az eMAG megvásárolja a 13,5 millió lej üzleti forgalmat megvalósító Sameday Courier román futárszolgálatot

 

Az eMag online kiskereskedő lett a Sameday Courier új fő részvényese, miután a Sameday bejelentése szerint ez 80% -os részesedést vásárolt a társaságban. Az ügylet után Lucian Baltaru, a Sameday Courier vezérigazgatója a részvények 20% -át, az eMAG pedig 80% -át, Octavian Bădescu pedig eladta társaságban birtokolt és a tulajdonában levő csomagot.

„A futárszolgálat átlépett a konszolidáció és a gyors növekedés korszakába, amely idő alatt az ügyfelek igényei sokszínűek és szakosodtak lettek. Nagyon sok láthatóságot szereztünk és az utóbbi években gyorsan növekedtünk, a piacra pedig új kézbesítési szolgáltatásokat vezettünk be. A továbbiakban olyan partnerre volt szükségünk, aki segíthet ezt a gyors fejlődést kezelni. Az új online rendeléseknek a kézbesítési lehetőségei mellett tovább folytatjuk a szolgáltatások fejlesztését mások számára, így például a banki, orvosi, média- és hirdetési, postai iparágak számára is”- mondta Lucian Baltaru, a Sameday Courier vezérigazgatója és részvényese.

A Sameday Courier a jövőben is önálló márkanévként folytatja működését, és tovább folytatja a futárszolgálati tevékenységének fejlesztését.

“Ez egy megfelelő idő a piacon, és a vállalat egy jelentős beruházással gyorsan növekedhet. Számos ajánlatunk volt, amelyeket Luciannal együtt fontolóra vettünk, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, akivel a társaságot a következő szintre visszük. Az eMAG segítségével azonnal két szinten hangoltunk össze: rendelkeznek olyan operatív know-how-val, amely fejleszti a Sameday-t, valamint egy olyan ügyfél-szemléletmóddal, amelyet már az elején megtanultunk ”- nyilatkozta Octavian Bădescu, a Sameday Courier alapítója.