A Sameday új logisztikai központja

A Sameday, 2019 októberében nyitotta meg az új logisztikai központjùt, amely a Főváros Terelőútján, Chitila város közelében található, összesen 20 millió eurós beruházással. A logisztikai központ területe 22 000 négyzetméter, és a legmodernebb technológiákkal van felszerelve, amelyek akár háromszorosan is lerövidíthetik a küldemények válogatási idejét, ezáltal egyszerűsítve a csomagok feldolgozását és szállítását.

A 100 000 négyzetméteres területen elhelyezkedő Sameday új logisztikai központja 106 rámpával rendelkezik a csomagok be- és kirakodására. A logisztikai tér három részre van felosztva: az egyik nagy csomagoknak, egy terület kis, közepes méretű és borítékok számára, valamint modern tereket is kialakítottak az itt dolgozók számára.

A logisztikai központ két automatikus válogatószalaggal van felszerelve, amelyek óránként akár 25 000 csomagot is fel tudnak dolgozni.

Az 50 kg-ig terjedő terjedelmes csomagokat automatikusan válogatják egy cross belt szalagon, amely óránként 15 000 csomag feldolgozását teszi lehetővé, és amelynek haladási sebessége 2,5 méter / másodperc. A szalag lehetővé teszi az automatikus mozgást, a súlymérést és a nagyság mérését is, a szállítmányokat ezt követően a 100 csúszda felé irányítják.

A kisméretű csomagokat és borítékokat automatikusan válogatják egy speciális rendszerrel, amely push tray technológiával van felszerelve, amelynek kapacitása óránként 10 000 küldemény.